Професійна
освіта є невід’ємною ланкою системи безперервної освіти, що забезпечує
реалізацію потреби людини в оволодінні робітничими професіями, спеціальностями,
кваліфікацією відповідно до її інтересів, здібностей, стану здоров’я та соціального замовлення
суспільства і держави.
Використання
інструкційних та технологічних карток – це важливий засіб зв’язку теорії з
практикою, який дає змогу закріпити теоретичні знання з питань технології
приготування страв та організації виробництва.
Мета інструкційної картки: навчитися готувати страву
з дотриманням якості в роботі, технологічних норм, правил техніки
безпеки та вимог санітарії і гігієни.
У
кожній інструкційній карті вказані - обладнання, посуд, інвентар, сировина, а також послідовність виконання робіт, норма
закладки продуктів на 1 порцію та правила відпуску і вимоги до якості.
Набір
сировини
Назва сировини
|
Витрата
сировини на 1 порцію, г
|
Тому
використання інструкційних та технологічних карток сприяє формуванню вмінь і
навичок учнів, формуванню самостійності, ефективно формує пізнавальні інтереси,
озброює різноманітними способами діяльності та носить дослідницький характер.
Вони можуть бути
використані на уроках виробничого навчання, на уроках спец. дисциплін, а також
на лабораторних роботах та при самостійному вивченню матеріалу.
Пропонуємо вашій увазі інстукційні та технологічні картки приготування страв з риби та м'яса.
Комментариев нет:
Отправить комментарий